Wederzijdse communicatie bij Relatietherapie Heemstede

De maskers af

Een relatie is voor de meeste mensen het fundament van hun bestaan. De deur gaat dicht, de buitenwereld blijft buiten en je bent helemaal jezelf. Alle maskers gaan af.

Bescherming zoeken

Als het mis gaat tussen twee geliefden spelen doorgaans heel strak geregisseerde mechanismen op. Jullie oerinstinct als het ware. Je beschermt jezelf, allebei. De een doet dat door de confrontatie op te zoeken, de ander trekt zich juist terug.

Iedereen heeft een unieke, eigen, manier. Voor een deel komt die voort uit wie je bent en voor een deel uit wie je bent geworden door wat je meemaakte.

Op elkaar reageren

Die vorm van bescherming is bij jullie waarschijnlijk aan de orde van de dag. Sterker nog, jullie kunnen niet meer anders dan in die patronen op elkaar reageren. Het is groter dan jullie. Je hebt al gereageerd voordat je goed en wel weet wat je deed.

Inzicht in patronen

In de behandeling zullen jullie eerst inzicht krijgen in wat die patronen zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je jullie de ademruimte kunt geven het anders te doen.
Tegelijkertijd zullen we onderzoeken waar de mechanismen vandaan komen en hoe jullie elkaar kunnen helpen. Je leert elkaar opnieuw te zien, opnieuw te waarderen en milder tegemoet te treden.

Een beter stel zijn

In de regel vinden stellen die door een moeilijke tijd gaan, meer in zichzelf en in hun relatie. Het partnerschap verdiept, ze kunnen nóg meer een team zijn, weten elkaar makkelijker te vinden (ook in een ruzie).

De geliefden genieten meer van zichzelf en van elkaar en kunnen ook de stress of pijn van buitenaf veel beter verwerken samen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact met psycholoog Heemstede

Als je klaar bent om aan de slag te gaan met je klacht, of je hebt vragen over de mogelijkheden. Neem dan contact op met mijn praktijk, telefonisch bereikbaar van ma t/m do 08.30 tot 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Je kunt ook een bericht sturen naar Psycholoog Heemstede – Hanneke Francken.